Inconel

Inconel

Bevestigingsmateriaal in Inconel

Inconel is een legering op basis van nikkel die bekend staat om zijn hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hittebestendigheid. Het wordt in diverse toepassingen gebruikt, waaronder Lucht- en Ruimtevaart, Chemische Industrie, Olie- en Gasindustrie en de Medische Industrie. Inconel bouten worden gebruikt in motoren, turbines en andere onderdelen die worden blootgesteld aan extreme temperaturen en spanningen.

Bevestigingsmateriaal in Inconel is beschikbaar in een breed scala aan maten en vormen, waaronder:

  • Inconel Bouten
  • Inconel Moeren
  • Inconel Ringen
  • Inconel Studs

Eigenschappen van Inconel bevestigingsmateriaal

Inconel bouten delen veel van de gunstige eigenschappen van Inconel legering in het algemeen, maar met enkele extra punten om te overwegen voor mechanische prestaties:

Sterkte: Inconel is een sterke legering, wat zich vertaalt naar sterke bevestigingsmiddelen. Verschillende soorten Inconel bouten bieden verschillende sterkteniveaus, afhankelijk van de specifieke samenstelling. Inconel 718 bijvoorbeeld staat bekend om zijn zeer hoge treksterkte.

Corrosiebestendigheid: Inconel legering is bestand tegen een breed scala aan corrosieve omgevingen. Dit dankt het aan de vorming van een passiverende oxidelaag op het oppervlak. Deze laag beschermt het onderliggende metaal tegen aantasting. Dit is met name nuttig in de chemische industrie, olie- en gaswinning en maritieme toepassingen.

Hittebestendigheid: Inconel bouten zijn bestand tegen hoge temperaturen waardoor het geschikt is voor toepassingen zoals in gasturbines, kernreactoren en uitlaatsystemen.

Oxidatiebestendigheid: Sommige soorten Inconel bouten zijn bestand tegen oxidatie bij hoge temperaturen. Dit verlengt de levensduur van bevestigingsmiddelen in omgevingen met hete gassen.

Soorten Inconel

Er zijn verschillende soorten Inconel, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Enkele van de meest gebruikte soorten Inconel bouten zijn:

  • Inconel 600: Deze legering is goed bestand tegen corrosie door een breed scala aan chemicaliën en is goed te lassen.
  • Inconel 625: Deze legering is nog corrosiebestendiger dan Inconel 600 en is ook bestand tegen hoge temperaturen.
  • Inconel 718: Deze legering is zeer sterk en hittebestendig.
  • Inconel 825: Deze legering is bestand tegen een breed scala aan corrosieve omgevingen, met name zwavelzuur en fosforzuur.
  • Inconel 925: Deze legering is een verbeterde versie van Inconel 625 met een hogere sterkte en corrosiebestendigheid.
Inconel in uw project gebruiken?

Metrik Fasteners is dé specialist in bevestigingsmaterialen voor alle soorten legeringen.

Wij bieden een ongeëvenaard niveau van expertise en ondersteuning, ongeacht of u met staal, RVS, duplex, super duplex, inconel, hastelloy, Monel, titanium of een andere legering werkt.

Ons team van ervaren professionals staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste materialen en oplossingen voor uw specifieke toepassing.

Neem contact
met ons op