Hastelloy

Hastelloy

Bevestigingsmateriaal in Hastelloy

Hastelloy is een nikkel- of kobaltbasis legering met een hoge corrosie- en hittebestendigheid. Het wordt veel gebruikt in de chemische, petrochemische, olie- en gasindustrie, en in de lucht- en ruimtevaart. Hastelloy bouten en moeren zijn dan ook ideaal voor toepassingen waar extreme temperaturen en agressieve chemicaliën een rol spelen.

Eigenschappen van Hastelloy bouten

Hastelloy bouten hebben veel van de uitstekende eigenschappen van de basislegering, maar kunnen door specifieke bewerkingen of toevoegingen extra voordelen krijgen. Hieronder een opsomming van de algemene eigenschappen:

  • Hoge corrosiebestendigheid: Net als de basismaterialen, blinken Hastelloy bouten uit in weerstand tegen een breed scala aan chemicaliën, zuren en zouten. Dit maakt hen ideaal voor omgevingen waar roestvast staal of andere legeringen tekortschieten.
  • Hoge temperatuurbestendigheid: Hastelloy kan temperaturen aan tot wel 1000°C, afhankelijk van de specifieke legering. Bouten gemaakt van Hastelloy behouden dus hun sterkte en betrouwbaarheid bij hoge temperaturen.
  • Goede mechanische sterkte: Hastelloy is van nature sterk en taai. Dit wordt doorgaans behouden in bevestigingsmateriaal, waardoor het geschikt is voor toepassingen met hoge mechanische belasting zoals druk of spanning.
  • Goede kruipweerstand: Hastelloy heeft een hoge weerstand tegen vervorming bij langdurige blootstelling aan hoge temperaturen. Dit is cruciaal voor bouten die hun vorm moeten behouden onder belasting en hitte.
  • Lasbaarheid: Bepaalde Hastelloy legeringen zijn goed lasbaar, wat handig is voor het verbinden van onderdelen in toepassingen.

Soorten Hastelloy

Er zijn verschillende soorten Hastelloy, elk met hun eigen unieke eigenschappen. De meest gebruikte soorten voor bouten en moeren zijn:

  • Hastelloy C276: Dit is de meest veelzijdige Hastelloy-legering. Het heeft een hoge corrosie- en temperatuurbestendigheid en is goed bewerkbaar.
  • Hastelloy C22: Deze legering heeft een nog hogere corrosiebestendigheid dan C276, maar is minder temperatuurbestendig.
  • Hastelloy B2: Deze legering is zeer sterk en taai, en is ideaal voor toepassingen waar hoge mechanische belasting een rol speelt.
  • Hastelloy X: Deze legering is bestand tegen oxiderende en reducerende omgevingen en is ideaal voor toepassingen bij hoge temperaturen.
Hastelloy in uw project gebruiken?

Metrik Fasteners is dé specialist in bevestigingsmaterialen voor alle soorten legeringen.

Wij bieden een ongeëvenaard niveau van expertise en ondersteuning, ongeacht of u met staal, RVS, duplex, super duplex, inconel, hastelloy, Monel, titanium of een andere legering werkt.

Ons team van ervaren professionals staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste materialen en oplossingen voor uw specifieke toepassing.

Neem contact
met ons op