Coatings

Bevestigingsmaterialen met coating / oppervlaktebehandeling

innovatie voor een veranderende wereld

Bevestigingsmaterialen worden in bijna alle productiesectoren gebruikt, van automobiel tot bouw tot elektronica. Naarmate productiepraktijken zich ontwikkelen en nieuwe industrieën ontstaan, zoals de offshore windenergie en groene waterstof, moeten bevestigingsmaterialen mee evolueren. Innovatie is hierbij cruciaal.

Veranderen van materiaal is niet altijd een optie. Het kan te duur zijn, of de gewenste materiaaleigenschappen (bijv. sterkte, geleidbaarheid) zijn niet beschikbaar in alternatieve materialen. In deze gevallen kan een coating of oppervlaktebehandeling de oplossing bieden.

Bevestigingsmaterialen met coating / oppervlaktebehandeling

Coatings bieden een scala aan voordelen:

  • Verbeterde corrosiebestendigheid: Beschermt tegen roest en andere vormen van corrosie, waardoor bevestigingsmaterialen langer meegaan, zelfs in agressieve omgevingen.
  • Verhoogde slijtvastheid: Vermindert slijtage en erosie, waardoor bevestigingsmaterialen beter bestand zijn tegen wrijving en andere mechanische belasting.
  • Verbeterde hechting: Verbetert de grip tussen bevestigingsmateriaal en substraat, waardoor de verbinding sterker wordt.
  • Verminderde wrijving: Verlaagt de wrijvingscoëfficiënt, waardoor bevestigingsmaterialen gemakkelijker te installeren en te demonteren zijn.
  • Esthetische verbetering: Verfraait het uiterlijk van bevestigingsmaterialen, waardoor ze beter passen bij het ontwerp van het product.

Coatingtechnologieën zijn voortdurend in ontwikkeling.

Nieuwe coatings bieden steeds betere prestaties op het gebied van corrosiebestendigheid, slijtvastheid, hechting en andere gebieden.

Een belangrijke uitdaging is het aanbrengen van een uniforme coating met kritische toleranties op onderdelen met gecompliceerde geometrieën. Dit vereist geavanceerde coatingtechnologieën en -processen.

Consistentie in de naleving van de milieuwetgeving is vooral belangrijk als u deel uitmaakt van een wereldwijde toeleveringsketen.

Bevestigingsmaterialen met coating/oppervlaktebehandeling moeten voldoen aan alle relevante normen en voorschriften.

Innovatie in bevestigingsmaterialen met coating is essentieel om te voldoen aan de eisen van de veranderende wereld. Door geavanceerde coatings te gebruiken, kunnen fabrikanten de prestaties, levensduur en esthetiek van hun producten verbeteren.

Bevestigingsmaterialen met oppervlaktebehandeling bieden een scala aan voordelen en zijn een essentieel onderdeel van moderne productie. 

Door te investeren in innovatieve coatings kunt u uw producten verbeteren en hun concurrentiepositie versterken. Weten wat Metrik voor uw project kan betekenen? Neem nu contact met ons op:

Meer dan 80.000 bevestigingsmaterialen van topkwaliteit uit voorraad leverbaar, van standaard fasteners tot extreem.

We hebben exclusieve distributierechten
met Europa's toonaangevende fabrikanten in bevestigingsmiddelen

Onze ervaring in alle belangrijke segmenten
helpt u bij het maken van de juiste keuzes

Neem contact
met ons op